Stadsparkeerplan wil uitbreiden naar Transferium

Studenten van de Hogeschool Leiden zijn gestart met een groot onderzoek naar de wensen van forensen en recreanten in de regio Holland Rijnland met betrekking tot een uitgebreide Park&Ride voorziening bij Transferium ’t Schouw. Directeur Verplancke van de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL) weet dat er een groeiende parkeerbehoefte bestaat voor Leiden: “Zowel voor de musea, Leiden Centraal en het centrum als voor het Bio-Science park en de Duin- en Bollenstreek. Deze parkeer- en bereikbaarheidsbehoefte is er zowel zakelijk als recreatief”. Verplancke gaat er vanuit dat het gebruik van het transferium kan worden gestimuleerd als er bijvoorbeeld door alle regionale rondvaartbedrijven op de Oude Rijn kan worden aangelegd en er een flink pakket aan extra diensten kan worden aangeboden bij de P&R bij het transferium ’t Schouw.

Het Transferium A44 ’t Schouw is volgens Verplancke tot nu toe een flop. Als belangrijkste redenen noemt hij onder meer onbekendheid bij het publiek en de slechte busverbindingen van en naar het transferium.

Net als op de drie overige locaties, de Haagweg, de Merenwijk en Lammenschans, wil de SSL ook vanaf het transferium parkeerders met gratis pendeldiensten van en naar het centrum gaan vervoeren. De resultaten en conclusies van het onderzoek zullen begin juni 2005 worden bekendgemaakt.

Leiden Stadsparkeerplan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×