Aankomend Pvda-raadslid Henny Keereweer (tweede van links) vreest dat daklozen uit de vier grote steden naar Leiden verhuizen. (Archieffoto: Chris de Waard).

Pvda vreest toename aantal daklozen in Leiden

Het akkoord tussen de overheid en de vier grote steden over de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen baart de Leidse Pvda zorgen. De nummer twee op de Pvda-lijst, Henny Keereweer constateert op zijn weblog dat Leiden wel erg centraal ligt tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht en vreest voor het zogenaamde ‘waterbed-effect’. Als je op de ene plek de druk opvoert, komt het probleem op een andere plaats naar boven. Keereweer: “Binnen zeven jaar moeten alle tienduizend dak- en thuislozen in die grote steden van straat zijn. Maar als de individuele dak- en thuisloze naar een andere stad verhuist. Wat dan? Wat dat betreft ligt Leiden behoorlijk centraal.”

Keereweer vraagt zich af of bij dit soort deals niet ook een voorziening voor de ‘waterbed-gemeenten’ getroffen moet worden en pleit voor een integrale randstedelijke of landelijke aanpak. Zijn vrees wordt overigens ondersteund door een belevenis waar Pvda-lijsttrekker Marije van den Berg verslag van doet op haar pagina op de website.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×