Zo'n 20 kandidaat-raadsleden van de VVD Leiden presenteerden zich maandagavond tijdens de start van de campagne van hun partij. (Foto's: Chris de Waard).

VVD claimt wethouderspost Sociale Zaken en Werkgelegenheid

VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange claimde gisteren, bij de start van de campagne van zijn partij, het wethouderschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid. “De VVD wil graag, na jarenlang een GroenLinks-wethouder voor Sociale Zaken te hebben gehad, een VVD-wethouder voor Werkgelegenheid te leveren,” aldus de Lange.

De Lange, die vindt dat een baan nog altijd de beste sociale voorziening is, wil dat mensen met een uikering verplicht worden om minstens 20 uur per week te gaan werken. De rest van de werkweek kan dan worden gebruikt voor scholing. “Werkzoekenden kunnen prima helpen om de stad schoon te houden of door toezicht te houden fietsendiefstal te voorkomen” aldus de Lange.

Van de bestrijding van jeugdwerkeloosheid wil de VVD een speerpunt maken: “Niemand in Leiden gaat met zijn 18e met pensioen. Ik gun iedereen een vrijdagmiddaggevoel, maar wel na een week werken,” zegt de Lange.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×