DWARS wil meer fietsparkeerplaatsen

1

Maandagmorgen gaat DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, een fietsenrek plaatsen op het Stationsplein. DWARS wil op die manier duidelijk maken dat er meer parkeerplaatsen moeten komen voor fietsen. DWARS Leiden pleit daarom voor het uitbreiden van de fietsenstallingen bij de NS-stations en is ook voor de grote, gratis bewaakte fietsenstalling onder het stadhuis.

“Veel Leidenaren en vooral ook studenten gebruiken vaak de fiets, maar op dit moment ben je erg lang bezig om een goede plaats te vinden voor je fiets of je moet hem ‘illegaal’ parkeren. Vooral op het station is dit irritant, omdat het lange zoeken het verschil kan maken tussen wel of niet je trein halen,” aldus Vincent Kagie. Kagie is coördinator bij DWARS en kandidaat-raadslid voor GroenLinks.

Delen

1 reactie

  1. Olaf Hendriksen op

    DWARS heeft groot gelijk met deze actie want ER ZIJN OVERAL TE WEINIG FIETSENSTALLINGEN ! Zelfs die op de Aalmarkt gaat verdwijnen voor een winkelproject.En waar stal je je fiets als je maar in één winkel boodschappen nodig hebt ??

Je bent nu offline