Stempas wordt landelijk ingevoerd

Bij toekomstige verkiezingen kunnen kiezers stemmen in elk willekeurig stembureau binnen hun gemeente. De nieuwe stempas wordt daarvoor landelijk ingevoerd. Het kabinet wil het stemmen zo gemakkelijker maken. Minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) wijzigt daarvoor de Kieswet. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart kunnen al 7,4 miljoen kiezers in een willekeurig stembureau binnen hun gemeente stemmen. 239 gemeenten, waaronder Leiden, doen dan mee aan een experiment met de nieuwe stempas. Het systeem wordt de komende jaren geleidelijk in heel Nederland ingevoerd.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×