Ook GroenLinks veegt Leiden schoon

5

Nadat eerder al de VVD en het CDA de stad introkken om de straten te ontdoen van vuil, is gisteren een delegatie van GroenLinks op pad gegaan om samen met de veegploeg van De Binnenvest hun steentje bij te dragen aan een schone stad. Raadslid Anton Dronkers en drie kandidaatsraadsleden van GroenLinks verzamelden bij het Slaaphuis aan de Boommarkt. “Met de actie wil GroenLinks laten zien dat zij de Veegploeg van Stichting de Binnenvest een positief initiatief vinden en de activiteiten van harte ondersteunen”.

Sinds januari van dit jaar is het team van de veegploeg weer op sterkte. Iedere dag gaan er onder leiding van coaches van de Binnenvest, twee of drie ploegen het centrum in om de handen uit de mouwen te steken. Ronald de Vos, coördinator van de Veegploeg, vertelt dat er onder de daklozen heel veel animo is voor het vegen: “Het biedt de deelnemers structuur in hun dag en met de vergoeding die ze krijgen, kunnen ze bijvoorbeeld een maaltijd en een overnachting in het Slaaphuis betalen. En ’s ochtends drugs gebruiken is er niet bij, want we beginnen om 12:00 uur en dan moet je fris zijn. Voor een aantal deelnemers is de Veegploeg een opstap naar betaald werk en een leven met een eigen woning.”

Er zijn volgens De Vos nog meer daklozen die als veger aan de slag willen: “We willen graag uitbreiden naar andere delen van de stad, maar veel van onze cliënten hebben voetproblemen. Als we bijvoorbeeld in de Stevenshof willen vegen, kunnen we daar niet helemaal naar toe lopen. We zoeken dus nog sponsors voor het vervoer of iemand die een busje voor ons heeft”.

Delen

5 reacties

 1. toch jammer dat zulke acties er niet zijn als er geen verkiezingen in aantocht zijn. Ik heb hier ook nog nooit zoveel reacties van politici gezien als de laatste tijd. Toch jammer dat men alleen betrokken lijkt als er stemmen gewonnen moeten worden.

  Is maar één woord voor volgens mij: HYPOCRIET.

 2. Anton Dronkers zou ik geen hypocriet noemen;
  Hij is jarenlang actief geweest bij de Bakkerij, de plek waar ook veel deelnemers van de veegploeg op steun kunnen rekenen.
  Je zou jezelf eerst eens wat beter kunnen informeren voordat je mensen hypocriet noemt, Dennis.

 3. Ik noem niemand persoonlijk hypocriet. Ik zeg dat ik het jammer vind dat alleen nu er stemmen te winnen zijn mensen uit naam van een politieke partij, zich op straat begeven en reageren op dit forum. Ik vind het hypocriet dat men dit niet of nauwelijks doet als er geen verkiezingen in aantocht zijn.

  Ik heb het dus helemaal niet over dhr persoonlijk of wat andere politici op persoonlijke titel doen.

   

 4. Frederik Zevenbergen op

  Nou daar wil ik toch wel een kanttekening bij plaatsen. Er zijn genoeg collega politici die hier sinds het begin actief meedoen. Peter Bootsma, Paul Laudy, Marije van den Berg, Jan Jaap de Haan en ga zo maar door.

  Ook is het niet zo dat we nu ‘opeens’ meer naar buiten komen, de PvdA, VVD en D66 hebben minstens een keer per maand een activiteit of bijeenkomst waar iedereen, ook de niet-leden, welkom is.

  Er wordt nu ook meer aandacht gegeven door de media aan onze activiteiten juist vanwege de verkiezingen. Ik denk niet dat er over 2 jaar midden in de periode zoveel exposure is.

  Kortom het valt best mee, even wat verder kijken dan de afgelopen en komende weken en je zal zien dat de Leidse politieke partijen gewoon in de samenleving staan. Deze lokale politicus in ieder geval wel.

Je bent nu offline