D66: "Pvda-plan voor ijsbaan slecht voor sport in Leiden"

Het plan van de Pvda om vijf miljoen euro uit te trekken voor een nieuwe schaatshal is slecht voor de overige sporten in Leiden. Dat schrijft raadslid Sabine Verschoor van D66 Leiden in een open brief aan de Partij van de Arbeid. “In de laatste 10 jaar is ons geen enkel initiatief voor sport van de zijde de PvdA bekend. Ook is uw partij consequent tegenstander van het vergroten van het budget voor sport,” aldus Verschoor die vooral moeite heeft met het gebrek aan financiële onderbouwing van het Pvda-plan.

“Nog geen vier maanden geleden stemde de PvdA opnieuw tegen een verhoging van het sportbudget. Uw recente uitlatingen moeten dan ook gezien worden in het kader van de verkiezingscampagne. De vraag is, is dat erg? Het antwoord luidt: ja,” aldus Verschoor die de Pvda schimmigheid verwijt over de financiering van de nieuwe ijshal: “Financiële deugdelijkheid is nu eenmaal niet uw opvallendste eigenschap. Ook bij de behandeling van uw plan bleek weer dat u wel plannen maakt die miljoenen kosten, maar dat op geen enkele manier financieel wil onderbouwen. Wij vinden dat een partij van uw statuur onwaardig.”

Volgens Verschoor wil de Pvda de nieuwe ijshal financieren uit het bestaande sportbudget. “Dit zal dus ten koste gaan van nieuwe en vervangingsinvesteringen bij alle andere sporten die Leiden rijk is”. Mensen die gecharmeerd zijn van het idee van een nieuwe ijshal moeten volgens Verschoor dus, als ze tennisser, voetballer, hockeyer, rugbyspeler, atletiekbeoefenaar of bijvoorbeeld zwemmer zijn, niet bij de PvdA zijn.

D66 stelt is weliswaar niet tegen een nieuwe ijshal maar wil van de Pvda voorstellen voor de financiering ervan. Verschoor: “Omdat de nieuwe ijshal om u moverende redenen in Leiden Zuid-West moet komen, stellen we voor om deze te financieren uit het budget van WOP Zuid-west. Dat sluit in de ogen van Verschoor ook mooi aan bij het ‘enige Pvda-wapenfeit van de laatste 10 jaar op sportgebied, de steun aan sportclub Roodenburg. “Dit was ons inziens echter niet ingegeven door oprechte aandacht voor sport, maar als welzijns- en integratieproject, en gefinancierd uit het budget voor Wijkontwikkelingsplan Noord.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×