Leiden krijgt ja/nee referendum RijnGouweLijn

Wethouder John Steegh heeft zojuist bekendgemaakt dat alle onderzochte ‘buitenom-varianten’ van de RijnGouweLijn niet haalbaar zijn. Om die reden kunnen Leidenaren zich op 7 maart volgend jaar in een referendum uitspreken over het al dan niet doorgaan van de RijnGouweLijn. Een verzoek van de VVD om het referendum gelijk met de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november te houden, kan volgens wethouder Steegh niet gehonoreerd worden. “We moeten nu eerst de concept-referendumvraag opstellen, daarna moet de referendumkamer zich daar nog over buigen. Dat kost tijd.”

Steegh kondigde wel aan dat de gemeente geen tijd en geld meer steekt in verdere onderzoeken naar buiten-varianten. Alle buitenom-varianten vallen drie tot vier keer duurder uit dan het binnenstad-tracé. Het gaat daarbij om een bedrag van 75 tot 120 miljoen euro bovenop de door de gemeente Leiden gereserveerde 35 miljoen euro. Met die wetenschap is verder onderzoek niet zinvol.

Advertentie

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×