SP niet tevreden over nachtopvang daklozen

Volgens de Leidse SP fractie is het aantal slaapplaatsen voor daklozen in de stad al jaren te klein. Het slaaphuis aan de Boommarkt biedt op dit moment slaapruimte aan 18 daklozen, dit is inclusief 2 crisisplaatsen. Op het NUON terrein is een nieuwe nachtopvang gepland maar deze is, zoals het er nu naar uitziet, niet voor de winter klaar. De SP is van mening dat er dit najaar en komende winter voor iedere dakloze op zijn minst een mogelijkheid moet zijn om veilig en warm de nacht door te brengen. De SP heeft het college gevraagd om duidelijkheid te geven over de termijn waarop de nachtopvang op het NUON terrein gereed zal zijn.

Bovendien wil de SP van het college weten hoe de nachtopvang voor daklozen wordt geregeld tot aan de opening van de nieuwe opvang op het NUON terrein.

Leiden daklozen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×