College legt Eurodusnie openingsverbod op

Het College van B & W heeft Eurodusnie gesommeerd de drink- en eetgelegenheid in de Vrijplaats aan de Koppenhinksteeg gesloten te houden. Als Eurodusnie toch opengaat, dan zal de politie onmiddellijk tot sluiting overgaan. De reden voor het plotselinge openingsverbod is het ontbreken van een horeca- en gebruiksvergunning en het niet volledig voldoen aan brandveiligheidseisen. Eurodusnie voelt zich overvallen door de ‘plotselinge eisen’ van het College en gaat morgen gewoon open.

“Het vertrouwen van Eurodusnie in het “linkse” College is door het gemeentelijke openingsverbod tot een nulpunt gedaald. Indien de burgemeester morgen besluit om het dreigement van het College waar te maken en met behulp van politie-inzet tot gedwongen sluiting over te gaan, zal Eurodusnie haar medewerking aan het legaliseringsproces volledigstaken,” aldus Eurodusnie in een verklaring.

De afgelopen twee maanden zijn de panden op de begane grond van de Koppenhinksteeg door medewerkers van Eurodusnie opgeknapt. Ook is de situatie op het gebied van brandveiligheid volgens Eurodusnie aanzienlijk verbeterd. Dit werd ook door de gemeente bevestigd na een inspectie begin augustus. Na deze inspectie heeft Eurodusnie zelf nog een keer een brandpreventist uitgenodigd. Zijn aanwijzingen zijn zo veel mogelijk meegenomen in de verbouwing. Een aantal andere maatregelen zal later door Woonstichting Ons Doel worden uitgevoerd.

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×