Vijf arrestaties bij ontruiming Eurodusnie

De politie heeft vanmiddag vijf arrestaties verricht bij ‘Café de Linkse Kerk’ van Eurodusnie in de Koppenhinksteeg. Eurodusnie wilde ondanks een openingsverbod van de gemeente de opening van het café, alsmede de opening van andere projecten in hetzelfde pand zoals de weggeefwinkel, toch door laten gaan. Hierop heeft de politie het pand ontruimd aan de hand van een gemeentelijk noodbevel. De aanhoudingen en de ontruiming van het pand verliepen ordelijk.

Burgemeester en wethouders hadden gisteren besloten de opening van het café niet toe te staan omdat het niet over de benodigde Drank- en Horecawetvergunning en een gebruiksvergunning beschikt. Tijdens een inspectie, gisteren, door de brandweer en de gemeente bleek het café niet te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften.

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×