Vanavond protestbijeenkomst Leidse vrijplaatsen

Naar aanleiding van de sluiting van de Eurodusnie projecten in de Koppenhinksteeg houden de gezamelijke vrijplaatsen in Leiden een openbare protestbijeenkomst. De organisatie’s in de verschillende vrijplaatsen zijn onaangenaam verrast en verontwaardigd over de nieuwste stap van het linkse college. De bijeenkomst zal vanavond vanaf 20.00 uur plaatsvinden op het plein tegenover Vrijplaats Koppenhinksteeg. “Tot het moment dat Eurodusnie en alle andere vrijplaatsen in Leiden vrij hun activiteiten kunnen hervatten zal het linkse college merken dat ze niet zondermeer initiatieven kan slachtofferen om een no-nonsense imago op te houden. Vanavond vormt de openbare bijeenkomst het begin van een protest vanuit de vrijplaatsen tegen het optreden van de gemeente en voor een niet slechts met de mond beleden dynamische stad. Een links college dat uitsluitend op rigide wijze regels aan de stad op wil leggen is een waardeloos college. Een dergelijk college maakt de stad dood,” aldus Eurodusnie.

Bij de inval van vandaag sloot de politie de Koppenhinksteeg volledig af en werd iedereen die zich nog in het pand aan de Hogelandsekerkgracht 4 / Koppenhinksteeg 2 en 2c bevond gesommeerd het pand te verlaten. Hierbij werden vijf mensen opgepakt. Daarna werden er bouwhekken om de panden gezet.

“De sluiting van Eurodusnie initiatieven de “Weggeefwinkel”, de “Helpdesk en “De Linkse Kerk” is een gevolg van ronduit onbehoorlijk optreden van de gemeente Leiden. Al maanden voeren Eurodusnie en de gemeente intensief overleg over met name aspecten rond de bouwactiviteiten, vergunningen en veiligheid. De gemeente heeft meermaals verklaard akkoord te zijn met onze publieksactiviteiten zolang we maar op de goede weg zijn en er uitzicht is op de benodigde vergunningen. Dit proces – het legaliseringsproces – hangt af van onze inzet (en die is maximaal) maar vooral ook van de aanstaande cascorenovatie. Gisteren is deze lijn plotseling verlaten en eist het “linkse college” dat Eurodusnie haar activiteiten – die als sinds 1999 in de Koppenhinksteeg plaatsvinden – staken totdat alle vergunningen zijn verleend,” zo laat het Stedelijk overleg Leidse vrijplaatsen in een persbericht weten.

Leiden Linkse Kerk


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×