Extra raadsvergadering over referendum koopzondag

Het praesidium van de gemeenteraad heeft de gemeenteraad voorgesteld een extra raadsvergadering uit te schrijven voor 23 november die geheel gewijd zal zijn aan het inleidend verzoek tot het houden van een referendum over uitbreiding van de koopzondagen buiten het centrum. Naar aanleiding van het beschikbaar komen van het onderzoek en het advies van de Referendumkamer wilden enkele politieke partijen dat eigenlijk al voor de raadsvergadering van afgelopen dinsdag agenderen, maar burgemeester Henri Lenferink wilde deze vergadering geheel schoon houden voor de algemene beschouwingen. Hij vond directe behandeling ook wat te kort voor een degelijke voorbereiding door de politieke partijen.   

23 november is de dag na de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Door de beraadslaging over de koopzondagen naar deze datum te verschuiven hebben alle politieke partijen voldoende tijd om hun achterban te raadplegen.  

Advertentie

Leiden Koopzondag


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×