Woonzicht weer in problemen

Woonzicht.nl, de regionale website voor woningzoekenden, is opnieuw uit de lucht. Johan de Greef, directeur van de Hilegomse Woningstichting en voorzitter van de verenigde woningcorporaties in de Leidse regio en Duin- en Bolllenstreek zegt dat mogelijk is ingebroken in het systeem. Het lijkt erop alsof iemand van buitenaf iets heeft veranderd. Louk Rademaker van de SP heeft in het verleden een klachtenrapport overhandigd aan burgemeester Wienen van Katwijk, die de eindverantwoordelijke is voor woonzicht. Hij zegt dat het ongelooflijk is dat de problemen maar doorgaan.

‘Het systeem is in het verleden al onveilig bevonden en maanden uitgesteld. In juni werd gezegd dat het genoeg getest was en op 1 juli werd het ingevoerd. Maar in septemer bleek dat het systeem niet klopte. Woonzicht wordt heel slecht bestuurd. Er zijn heel veel klachten over de site en systeem. Door de ondemocratische structuur van Holland Rijnland kan ik als raadslid lastig iemand ter verantwoording roepen. Als blijkt dat er opnieuw forse problemen zijn, zal de SP zo snel mogelijk een gesprek met burgemeester Wienen willen.’

Woningzoekenden die onder hun eigen code inlogden, kregen in het weekend persoonlijke gegevens van een andere huurder op hun scherm. Het betrof bankgegevens en andere privacygevoelige informatie van één woningzoekende. Maandagmiddag is de website uit de lucht gehaald en zijn technici aan de slag gegaan om de problemen op te sporen. Dinsdagmiddag is de website opnieuw stilgelegd, omdat er vreemde dingen in de database zitten. Johan de Greef, directeur van de Hilegomse Woningstichting en voorzitter van de verenigde woningcorporaties in de Leidse regio en Duin- en Bolllenstreek zegt dat mogelijk is ingebroken in het systeem. Het lijkt erop alsof iemand van buitenaf iets heeft veranderd.

Bij woonzicht.nl staan meer dan 50.000 woningzoekenden ingeschreven. Zij kunnen via de computer meedingen naar vrijkomende huurwoningen. Woonzicht heeft geen eigen telefoonnummer, zodat mensen naar de deelnemende woningcorporaties moeten bellen voor informatie.

Advertentie

Leiden Woonzicht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×