Doorgang Rembrandtfestival 2007 onderzocht

De raadsleden hebben dinsdagavond besloten de beslissing of er geld moet komen voor de organisatie van het Rembrandtfestival 2007 uit te stellen tot de volgende raadsvergadering van 2007. Twee moties van VVD en SP met die strekking werden gisteren uitgesteld. Sommige raadsleden hebben er behoefte aan om het CV van organisator Michiel van Westering op echtheid, ervaring, expertise en beweegredenen te onderzoeken. Bovendien moet extra geld ter beschikking stellen voor dit evenement ook gezien worden in het licht van andere evenementen als de Lakenfeesten die ook niet kunnen rekenen op extra financiële steun van de gemeente. Met name de D66-fractie stelt grote vraagtekens bij de persoon die zich organisator en redder van het Rembrandtfestival noemt.      

De raad denkt niet te laat te zijn met het sluitend krijgen van de organisatie van het Rembrandtfestival 2007. In 2006 kwamen de financiën voor het Rembrandtfestival 2006 ook pas in april rond. Zo urgent is het allemaal nog niet. Niet Van Westering bepaalt wat urgent is, dat bepaalt de raad nog altijd zelf, aldus een D66-woordvoerder na de raadsvergadering.

In juli 2006 zorgde centrummanager Robert Strijk met heel veel vrijwilligers en een bescheiden budget voor een wervelend Rembrandtfestival, maar voor 2007 wil hij in ieder geval een veel bescheidener rol spelen.    

Leiden rembrandtfestival


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×