Vette cheque voor Rembrandtfestival

Centrummanager Robert Strijk ontving vanmorgen een cheque ter waarde van 21.276,00 Euro. In het bijzijn van de wethouder Economische Zaken van Leiden, Filip van As, werd de cheque overhandigd door Jeroen Sertons, directeur van Sertons Int. BV. Het bedrag is afkomstig van de opbrengst van de Rembrandtmunten. Volgens Robert Strijk zal het bedrag worden aangewend om een aantal zaken tijdens het Rembrandtfestival dit jaar te ondersteunen. Zijn gedachten gaan daarbij uit naar de schildersmarkt en de kinderschildersmarkt. Het Rembrandtfestival is met ruim 100.000 bezoekers een enorme trekpleister en goed voor de Leidse ondernemers. De bedoeling is dat het festival ieder jaar plaats vindt en Leiden cultureel op de kaart zet.

Omdat de Leidse binnenstadsondernemers enthousiast meededen aan het betaalmuntenproject, is de cheque naar het Centrummanagement gegaan. Vooraf was geschat dat de opbrengst tussen de 4000 en 5000 euro zou liggen, maar dit bedrag viel aanmerkelijk hoger uit. Deze bijdrage komt voort uit de omzet die is ontstaan uit het wegblijven van de munten en de verkoop van de muntensets. Die bleken veel populairder dan gedacht. Veel munten zijn aangeschaft door verzamelaars in binnen- en buitenland.

In het afgelopen jaar deden ruim 100 winkeliers en horecaondernemers mee met het betaalmuntenproject, mede opgezet om de beleving van het Rembrandt jubileumjaar bij de Leidse bevolking te vergroten. Belangstelling vanuit het buitenland werd aangemoedigd door artikelen in toonaangevende tijdschriften in AustraliĆ«, Nieuw Zeeland, Canada en de Verenigde Staten. Leiden is hiermee voorgoed op de kaart gezet voor muntenverzamelaars. Daarmee heeft Jeroen Sertons de verwachting dat de “Rembrandt” nog lang in Leiden gevraagd zal worden, ook na de actieperiode die op 31 oktober 2006 afliep.

Advertentie

Leiden rembrandtfestival


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×