Politieke partijen dienen klacht in: 'misleidende campagne'

De SP, de ChristenUnie, Leefbaar Leiden en Stadpartij Leiden Ontzet hebben gezamenlijk een klacht ingediend bij de referendumkamer over de campagne van www.rglja.nl.  Op de posters en op de website van www.rglja.nl wordt gezegd: “stem JA op 7 maart voor de tram naar het strand”. Ook zijn er posters met vrolijke strand-plaatjes. Het referendum op 7 maart gaat volgens deze partijen echter helemaal niet over de RGL West (naar het strand), maar over het tracĂ© door de binnenstad van Leiden.

Die twee projecten hangen wel samen, maar het zijn zowel bestuurlijk als financieel aparte projecten. Bovendien betekent een Leids “ja” bij het referendum van 7 maart niet automatisch dat de RGL West er komt. Wel geldt de afspraak ‘geen oost zonder west’. Een Leids “nee” betekent evemmin dat de sneltram naar het strand er niet komt. Als de RGL West vanaf Leiden Centraal loopt, kan die ook worden aangelegd zonder het gedeelte naar Gouda en door de Leidse binnenstad.

De Leidse referendumkamer bewaakt de zuiverheid van de campagne in de aanloop naar het referendum. De politieke partijen die de klacht hebben ingediend verwachten dat de referendumkamer een eind maakt aan de campagne van www.rglja.nl , die in hun ogen misleidend is.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×