Straatconferentie over dak-en thuislozen bij 'Perron 0'

Aanstaande vrijdag organiseert de PvdA een ‘straatconferentie’ over dak-en thuislozen in de provincie Zuid-Holland. Van 17.00 tot 18.00 gaan bestuurders en professionals uit onder andere Leiden, Rotterdam en Den Haag met elkaar in gesprek op de de plek waar veel Leidse daklozen verblijven; onder perron 1 bij het Centraal Station. Omdat dak- en thuislozen vaak ‘forensen’ tussen plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Leiden of Schiphol heeft Lennie Huizer, PvdA-gedeputeerde voor maatschappelijke opvang, een aantal betrokken bestuurders uit de hele provincie uitgenodigd om met deskundigen uit de hulpverlening en de volkshuisvesting op zoek te gaan naar concrete acties of maatregelen om de positie van dak- en thuislozen te verbeteren. Nu is het vaak zo dat als één gemeente strenger gaat optreden, de daklozen de trein naar één van de andere plaatsen neemt. Het zogenaamde ‘waterbed-effect’.

Mede hierdoor is het probleem van dak- en thuisloosheid volgend Huizer een vraagstuk dat om een grensoverschrijdende aanpak vraagt. Tijdens de straatconferentie wil ze ‘maximaal gebruik maken van de denkkracht en creativiteit van de deelnemers’. “Een agenda past daar niet bij. Van de deelnemers wordt gevraagd zelf de bespreekthema’s in te brengen en te komen met ideeën voor concrete acties of maatregelen.”

Aan de straatconferentie nemen, naast Lennie Huizer, in ieder geval de Leidse PvdA-wethouder Gerda van den Berg (loco-burgemeester en wethouder onderwijs, welzijn en zorg), Lex de Boer (directeur woningstichting Portaal Leiden), Carla van Essen (projectleider van het dienstencentrum van het Leger des Heils op Schiphol), Sander de Kramer (oprichter en hoofdredacteur van het Rotterdamse Straatmagazine), de Rotterdamse wethouder Jantine Kriens, dominee Hans Visser van de Pauluskerk in Rotterdam en Hedwig Vos (huisarts in Den Haag en lid van de Haagse gemeenteraad voor de PvdA), deel.

Leiden schuilplaats


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×