Platteel lanceert nieuw idee voor dak- en thuislozen

Leidenaar Simon Platteel heeft het idee de oplossing gevonden te hebben voor het probleem van dak- en thuislozen in Leiden. Door de 235 euro huurcompensatie die daklozen van de Sociale Dienst ontvangen wanneer zij een dak boven hun hoofd vinden onder te brengen in een stichting of vereniging denkt Platteel veel voor deze getergde doelgroep te kunnen betekenen. Door samen met Jan Verbaan enkele panden in de Leidse binnenstad op te kopen, moet het mogelijk zijn dit met die opbrengst financieel sluitend te krijgen. Platteel:” Door ervoor te zorgen dat de dakloze niet zelf de beschikking krijgt over het die huurcompensatie maar dat direct aan de stichting af te dragen kunnen wij de exploitatie van het pand veilig stellen. Samen met de overwaarde die er na enkele jaren op dat pand ontstaat moet het mogelijk zijn het hoofd boven water te houden. ”

Platteel: “Ik zit te denken aan een aantal panden in de binnenstad waar ongeveer 15 daklozen in kunnen worden ondergebracht. Zo verspreid je de overlast een beetje over de stad en voorkom je zoveel mogelijk dat bewoners elkaar in de haren vliegen. ”

Platteel wil nu op korte termijn een gesprek met de wethouders Witteman, Van den Berg en Jonas over zijn idee. In eerste instantie heeft wethouder Gerda van den Berg al laten weten wel wat in de plannen van Platteel te zien mits hij zich maar houdt aan de wet- en regelgeving en veiligheid van de bewoners.

Leiden Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×