Leiden niet blij met afsluiting stationstraverse

De gemeente Leiden is niet blij met de dreigende sluiting van de stationstraverse op NS-station Leiden Centraal en heeft daarover al enige tijd een verschil van mening met de Nederlandse Spoorwegen. Het sluiten van de traverse zou inhouden dat passanten niet meer zomaar door de stationshal naar bijvoorbeeld het LUMC of Naturalis kunnen lopen. Ondanks dat de NS en de gemeente nog niet tot overeenstemming zijn gekomen, is inmiddels begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de afsluiting van de loopverbinding. De werkzaamheden van de NS bestaan uit het plaatsen van toegangspoortjes voor de ov-chipkaart. De NS wil de poortjes zo plaatsen, dat de stationstraverse wordt afgesloten en is van mening dat het niet mogelijk is de poortjes op de perrons te plaatsen.

De gemeente vindt dat de NS onnodig een drempel opwerpt voor passanten. Dit geldt vooral in de overgangsperiode, waarin mensen die nog geen ov-chipkaart hebben gebruik moeten gaan maken van andere, voor voetgangers minder veilige manieren, om aan de andere kant van het spoor te komen. Daarnaast legt de NS volgens de gemeente passanten die wel een ov-chipkaart hebben ook beperkingen op. “Als passant moet je per station een passagerecht op je kaart laten zetten. Dat passagerecht is bovendien per keer maar 30 minuten geldig. Even rustig winkelen op het station is dan niet meer mogelijk”, aldus de gemeente.

Leiden stationspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×