Rembrandtfestival zonder Rembrandts

De timing van de gemeente Leiden is op sommige momenten op z’n minst opmerkelijk te noemen. Enkele dagen voordat in de Sleutelstad het Rembrandt Cultuurfestival losbarst, is de gemeente begonnen met het verwijderen van de reusachtige Rembrandtdoeken die ter ere van het Rembrandtjaar op talloze plekken werden opgehangen. Het was de bedoeling dat de doeken afgelopen december via internet geveild zouden worden. Zover kwam het niet en ze bleven rustig hangen. Tot deze week dus.

Bij onder andere V&D en het stadhuis zijn de doeken inmiddels verwijderd. De tienduizenden toeristen die Leiden komend weekend verwacht, zullen het dus zonder deze kunstwerken moeten doen. Ook het standbeeld van de jonge Rembrandt kunnen ze niet bewonderen. Als ze tenminste in Leiden blijven. Dat beeld staat na een ‘njet’ van het gemeentebestuur in de hal van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk waar het begin november geveild zal worden tijdens het Rembrandt Gala dat in de badplaats wordt gehouden.

Leiden rembrandtfestival


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×