Eurodusnie presenteert 'Vrijplaats Fabeltjes Top 40'

Eurodusnie heeft een lijst op de website gezet, waarin in 40 punten zaken die wijkvereniging Pancras West de afgelopen periode aan de orde heeft gesteld, worden weerlegd. “Nogal wat van de aantijgingen zijn van een dusdanig laag bij de gronds niveau, dat wij er niet eens op in willen gaan. Andere door de wijkvereniging opgevoerde argumenten schreeuwen erom tenminste te worden weerlegd,” zo laat Eurodusnie-woordvoerder Marco van Duijn weten. Eurodusnie heeft daarom de Vrijplaats Fabeltjes Top 40 samengesteld. Van Duijn: “Daarin worden de belangrijkste onwaarheden die de wijkvereniging het afgelopen jaar over de Vrijplaats heeft verspreid, weerlegd. De Top 40 is te vinden op www.eurodusnie.nl.

De wijkvereniging Pancras-West heeft de afgelopen week handtekeningen opgehaald tegen de legalisering van Bar en Boos en de Linkse Kerk. Volgens de wijkvereniging gaat het hier om twee krakerscaf√©’s, Eurodusnie spreekt concequent van een cultureel centrum en een ontmoetingsruimte. “De petitie van de wijkvereniging is de voorlopige apotheose in de inmiddels twee jaar durende lastercampagne tegen Vrijplaats Koppenhinksteeg,” zo vindt Van Duijn: “De wijkvereniging heeft vanzelfsprekend het volste recht om tegen de legalisering van de Linkse Kerk en Bar en Boos te ageren. Oppositie is gezond en houdt ons scherp. Echter, de onophoudelijke stroom drogredenen, aperte onwaarheden en broodje aap-verhalen maken het betoog van de wijkvereniging volslagen ongeloofwaardig. De petitie is een absurdistische schertsvertoning en het papier niet waard waarop het geschreven is.”

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×