COA: "Valkenburg geen alternatief voor Roomburg"

Het in gebruik nemen van het voormalige Vliegkamp Valkenburg als Asiel Zoekers Centrum (AZC) is geen alternatief voor Roomburg. Dat heeft het COA afgelopen donderdag bevestigd na afloop van de bewonersbijeenkomst die de gemeente hield in Roomburg. Het COA onderzoekt momenteel de technische en financiele mogelijkheden op het voormalige Vliegkamp. Probleem in Valkenburg is volgens een woordvoerder van het COA sowieso dat deze locatie alweer over vier jaar verlaten moet worden. Dat maakt het waarschijnlijk te duur om er een AZC te vestigen. Roomburg is vijf jaar beschikbaar vanaf het moment dat het centrum daadwerkelijk de deuren opent. Mocht het toch haalbaar zijn om asielzoekers op het terrein van het voormalige Vliegkamp te huisvesten dat ziet het COA dat als een extra locatie naast Roomburg.

De gemeente Katwijk voelt er overigens niets voor om de ‘Leidse’ asielzoekers op te vangen. Wethouder Witteman heeft van zijn collega daar te horen gekregen dat de kustplaats hooguit bereid is om aanvullende opvang te bieden.

In Roomburg worden mogelijk al over acht maanden 300 asielzoekers gevestigd. Wethouder Witteman hoopt begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw. Volgens het COA duurt het dan nog zo’n vier maanden alvorens het centrum geopend kan worden.

Leiden roomburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×