‘Ongewild rechten Woonzicht.nl kwijt door herinschrijving’

Veel woningzoekenden hebben in de zomer een brief gekregen van Woonzicht.nl, waarin gevraagd wordt de inschrijving te verlengen. Wie dat niet binnen 30 dagen doet, verliest de opgebouwde wachttijd. Door de vakantieperiode zien sommige mensen deze brief pas als de termijn al verstreken is en raken zij ongewild hun kans op een huurwoning kwijt. SP-raadslid Louk Rademaker heeft het verantwoordelijke Holland Rijnland gevraagd snel actie te ondernemen. “Deze ‘herinschrijving’ in de zomer is een slechte zet van Woonzicht.nl. Veel mensen kunnen ongewild hun opgebouwde rechten kwijtraken.”

In de ‘Factuur voor herinschrijving’ staat dat de woningzoekende zich in de overgangsperiode van 1 januari tot 1 juli 2006 heeft ingeschreven en dat die inschrijving verlopen is. Wie niet binnen dertig dagen vijf euro overmaakt, wordt na zes weken automatisch uitgeschreven en raakt alle opgebouwde rechten kwijt.

De SP wil van het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland weten hoeveel mensen in de zomermaanden deze brief hebben gekregen. Ook wil Rademaker weten hoeveel inschrijvingen na deze Factuur beëindigd zijn. Het is nog onduidelijk wat er gebeurt wanneer ná dertig dagen, maar binnen zes weken wordt betaald. De SP wil dat Holland Rijnland actie onderneemt om te voorkomen dat woningzoekenden ongewild hun rechten verliezen. ‘Het zou beter en helderder zijn als men het inschrijfgeld voor een ruim vooraf aangekondigde datum moet overmaken.’ Het Dagelijks Bestuur (DB) van Holland Rijnland is eindverantwoordelijke voor Woonzicht.nl.

Leiden Woonzicht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×