AZC Valkenburg zou alleen extra zijn

Als er een AZC komt in de barakken op vliegveld Valkenburg, is dat waarschijnlijk alleen een extra locatie. D66 wil nu weten wat de gemeente precies heeft afgesproken met het COA. Is het AZC in Roomburg nou echt nodig?

In juli meldde wethouder Witteman tijdens de raadsvergadering dat het COA geen overeenstemming kon bereiken met de eigenaar van de barakken. Inmiddels is bekend dat het COA nog steeds de mogelijkheden op het voormalige vliegkamp onderzoekt. Het college verklaart nu echter dat het COA alleen niet ‘binnen de beschikbare tijd duidelijkheid kon krijgen over de mogelijkheden’. Omdat op korte termijn een nieuwe locatie beschikbaar moet komen, heeft de gemeente Leiden ‘onze verantwoordelijkheid genomen en binnen eigen gemeentegrenzen naar een mogelijkheid gezocht.’ D66 wil weten waar het verschil tussen de uitspraken van het college vandaan komt.

Op 8 mei besloot het college dat de locatie Leiden vervalt als het COA voldoende barakken mag huren of kopen. Nu stelt het college echter via het Leidsch Dagblad van 23 augustus pas ontdekt te hebben dat het COA Valkenburg onderzoekt als extra locatie. D66 wil weten of de bewoners van Nieuweroord naar Valkenburg verhuizen als hier een AZC komt, of dat er hoe dan ook een AZC in Roomburg wordt gebouwd. D66 vraagt zich af wat de gemeente allemaal heeft toegezegd aan het COA. Daarnaast wil D66 dat de gemeenteraad en andere betrokkenen op de hoogte gehouden worden van de vorderingen.

Leiden roomburg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×