De Meelfabriek

Raad van State akkoord met plannen Meelfabriek

Vandaag heeft de Raad van State heeft toestemming gegeven voor de verbouwing van de Meelfabriek. In het unieke rijksmonument komen nu woningen en voorzieningen om te werken en te sporten. Ook komt er horeca en een expositieruimte. Het plan is al in 2005 goedgekeurd door de gemeente, maar twee bezwaarmakers procedeerden tot de Raad van State. Die verklaarden de bezwaren ongegrond.

In de Meelfabriek worden 55 driekamerappartementen gemaakt door SLS Wonen, waar 200 studenten terecht kunnen. In de Waterfronttoren, het Meelmagazijn, het Riffellokaal en het Molengebouw komen woningen, in totaal is dat 16.000 m2. De herontwikkeling van het complex is in handen van de Meelfabriek C.V., waarin onder andere SLS Wonen en V.O.F. Meelhattan deelnemen.

Het ontwerp voor herontwikkeling is gemaakt door de gerenommeerde Zwitserse architect Peter Zumthor, en combineert moderne architectuur met de industriële sfeer van de oude fabrieksgebouwen. Binnenkort zal Peter Zumthor weer naar Leiden komen om zijn plannen verder uit te werken. In 2009 zullen de werkzaamheden beginnen.

Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×