Forse kritiek Nationale Ombudsman op negeren referendum

De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer leverde gisteravond bij NOVA forse kritiek op het negeren van de uitslag van het Leidse referendum over de RijnGouweLijn. Brenninkmeijer: “Dat is niet een manier waarop ik vind dat je met burgers om kunt gaan.” De Ombudsman, die klachten over de overheid behandelt, vindt de RijnGouweLijn sowieso al een problematisch traject. “Het doordrukken van de plannen door de provincie getuigt van een behoorlijke erosie van de politiek.”

NOVA-presentatrice Clairy Polak vroeg Brenninkmeijer of de politiek teveel met zichzelf bezig was. Brenninkmeijer: “Je kunt zeggen dat er problemen zijn. Neem bijvoorbeeld dat geval van Leiden en de RijnGouweLijn. Ik heb dat met echt grote verbazing bekeken. Een trambaan, dwars door Leiden. De bevolking zegt nee. Ik denk dat dat hele traject, als je dat goed onderzoekt, toch al wel problematisch was. Maar vervolgens zegt de provincie: nou, daar trekken we ons niks van aan, dat moet maar doorgaan. Dat is niet een manier waarop ik vind dat je met burgers om kunt gaan. En dan zet ik nog een stapje verder. We zien dat er op dit moment een behoorlijke erosie is van de politiek.”

Uitzending bekijken? //www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=5550&selectArchiveDay=4

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×