Gemeentegeld voor Huis van Communicatie

Het bedrijfsverzamelgebouw Huis van de Communicatie, ontwikkeld door woningcorporatie Portaal, ontvangt een aanjaagsubsidie van de gemeente. Met het geld worden algemene ruimten in het pand ingericht en wordt eventuele huurderving opgevangen. Het gebouw is onderdeel van voormalig Gebouw B van Nuon aan de Langegracht, tegenwoordig omgedoopt tot Nieuwe Energie. Naast de daklozenopvang moet het ook een verzamelplaats worden van de Leidse communicatiesector, een branche waarin Leiden verwacht de komende jaren te groeien wat werkgelegenheid betreft. Ook de Meelfabriek moet op termijn blikvanger worden voor deze sector.

De bijdrage aan de ontwikkeling van het concept bedraagt éénmalig 50.000 euro. De opstartsubsidie voor huurderving is gemaximeerd op 100.000 euro in 2008 en 75.000 euro in 2009. Tot slot is er 10.000 euro vrijgemaakt voor de opening van het gebouw en de lancering van Leiden Communicatiestad.

Advertentie

Leiden Meelfabriek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×