College moet NS oproepen OV-chip poortjes te verwijderen

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad tijdens een vergadering van de commissie Ruimte en Bereikbaarheid, ingestemd met een motie van GroenLinks, over de toegankelijkheid van de stationstraverse van Leiden Centraal. In de motie roept GroenLinks het college op om met de NS in gesprek te gaan over de verwijdering of verplaatsing van de OV-chip poortjes die de stationshal al ruim een half jaar opsieren, zodat voetgangers die het station als doorgang gebruiken dat vrij kunnen blijven doen.

Naar aanleiding van de uitspraak van de rechter die de stationshal in het kader van de aanhouding van Jos Posthuma als openbare ruimte bestempelde, onderzoekt GroenLinks de mogelijkheid om de NS juridisch te dwinwen de poortjes weg te halen.Pieter Kos die de motie schreef, zegt “Het mag niet zo zijn dat de NS vrije doorgang door de stationstraverse onmogelijk gaat maken. Ik ben blij dat mijn motie om het college te dwingen dit standpunt aan de NS kenbaar te maken een brede meerderheid in de Leidse gemeenteraad heeft gevonden.“

Leiden stationspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×