Pancras-West: "Linkse Kerk volstrekt asociaal"

Het bestuur van de wijkvereniging Pancras-West heeft een brandbrief gestuurd aan het Leidse college, waarin de wijk oproept in geen geval in te gaan op het bod van 1 miljoen euro dat de Stichting Ontmoetingsruimte De Linkse Kerk heeft gedaan op de panden in de Koppenhinksteeg. “De verkoop van de Vrijplaats zorgt voor steeds meer onrust in onze wijk, omdat uit diverse ambtelijke contacten het beeld naar voren komt dat u er de voorkeur aan zou geven in te gaan op het bod van De Linkse Kerk. Dat u mogelijk toch in zou willen gaan op hun bod, kan en mag niet gebeuren. Zeker niet als er andere bieders zijn die meer bieden en wiens plannen wel voldoen aan de criteria en de goedkeuring van de wijk hebben.”

Volgens de wijkvereniging is het bod van de Linkse Kerk niet serieus te nemen, omdat eerder bleek dat alleen de verbouwing van het casco al 1,45 miljoen gaat kosten. “Wij zijn ervan overtuigd dat De Linkse Kerk niet in staat zal zijn om het pand volgens de regels der bouwkunst en wetgeving te renoveren en te verbouwen.” Los daarvan stelt de vereniging dat de plannen die de Linkse Kerk met de panden heeft niet passen binnen het bestemmingsplan. “Het gebruik dat De Linkse kerk wil continueren is in strijd met het bestemmingsplan en verdient dus niet te worden toegestaan. Wij hebben tegen uw recente besluit om het bestemmingsplan niet te handhaven wat betreft de caféactiviteiten, voor de derde keer beroep aangetekend bij de bestuursrechter en zijn er zeker van dat wij voor de derde keer in het gelijk zullen worden gesteld.”

De wijkvereniging wil graag dat de gemeente het bod van 920.000 euro van een groep van vijf particulieren alsnog accepteert. Eerder werd dat door wethouder Van Woensel afgewezen. “Die groep heeft een voorstel gedaan dat in onze optiek goed past bij de overheersende woonfunctie en verbetering van de beeldkwaliteit, zoals die in het bestemmingsplan als centrale functie in dit deel van onze wijk als beleid vastgesteld is. Deze groep is bij ons als kapitaalkrachtig en gedegen bekend.”

Als de gemeente ingaat op het bod van de Linkse Kerk vrezen de omwonenden een jarenlange strijd met De Linkse Kerk. “Dat kan en mag niet gebeuren en dat zullen wij te vuur en te zwaard bestrijden. De Linkse Kerk heeft bewezen lak te hebben aan de belangen van omwonenden en zich daarbij volstrekt asociaal opgesteld.”

Leiden Nieuws Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×