Foto: Stemterug.nl

Koppenhink-arrest: Hoge Raad stelt gemeente in gelijk

De Hoge Raad heeft de gemeente in het gelijk gesteld in een nieuwe procedure die was aangespannen door de Vrijplaats Koppenhinksteeg, de Linkse Kerk en Bar en Boos. Dat betekent dat Leiden definitief niet verder hoeft te praten over legalisering van de vrijplaats. Op 4 augustus 2008 oordeelde de kortgedingrechter ook al dat de gemeente het recht had om de legalisering stop te zitten. Op 10 februari vorig jaar werd dat vonnis in hoger beroep bekrachtigd. Daarop besloten de vrijplaats-organisaties in cassatie te gaan.

De Hoge Raad erkent in het arrest dat de gemeente toezeggingen en gedragingen heeft gedaan die tot legalisering moesten leiden, maar steeds in combinatie met een flink aantal problemen die zouden moeten worden opgelost. De belangrijkste daarvan waren de financiering en een convenant met de omwonenden.

Met de uitspraak van vandaag is er nog geen einde gekomen aan de juridische strijd tussen de gemeente en de vrijplaats. Vorige week kondigde die laatste via deze site aan een turbospoedappel tegen de ontruiming te hebben aangespannen.

De gemeente wil de kosten van alle rechtzaken op de vrijplaats-organisaties verhalen. Die zijn inmiddels opgelopen tot zo’n 20.000 euro.

Leiden Linkse Kerk


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×