SP Zuid-Holland wil ringweg-ultimatum van tafel

De provincie Zuid-Holland moet de gemeente Leiderdorp niet dwingen in te stemmen met de Ringweg Oost. Volgens SP-statenlid Harre van der Nat schoffeert het provinciebestuur de democratie door van Leiderdorp te eisen dat men uiterlijk volgende week alsnog instemt met de Ringweg. “Dat ultimatum moet van tafel,” aldus Van der Nat. Het geeft volgens Van der Nat te denken dat de provincie een grenscorrectie overweegt: “Het vertrouwen van veel inwoners van Leiderdorp in de provincie zal volkomen verdwijnen.”

“De manier waarop het provinciebestuur optreedt, verdient geen schoonheidsprijs. Leiden hoeft maar te vragen, of er komen maar liefst drie gedeputeerden om Leiderdorp onder druk te zetten. Dit is pure intimidatie,” aldus Van der Nat.

Advertentie

Leiden Regio bestuurskracht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×