GroenLinks kritisch over collegeonderhandelingen

Een aantal prominente leden van GroenLinks in Leiden is uiterst kritisch over het verloop van de collegeonderhandelingen. In een brief aan de onderhandelaars van D66, de SP en de eigen GroenLinks onderhandelaar pleit oud-raadslid Hans van Egdom voor een zo progressief mogelijk college bestaande uit D66, de PvdA, de SP en GroenLinks. “Naar onze mening zal een afspiegelingscollege met
partijen van de linker-­ tot de rechterzijde van het politieke spectrum niet werken als niet alle partijen daaraan meedoen,” aldus Van Egdom. GroenLinks fractievoorzitter Pieter Kos die namens zijn partij de onderhandelingen voert, zegt zich wel te herkennen in de zorgen van zijn partijgenoten: “Maar ik neem het nu maar even voor kennisgeving aan. Mijn inzet is sowieso om tot een zo progressief mogelijk college te komen, maar dat zal nog knap lastig worden.” Vanavond praten de partijen weer verder. De VVD wil dan eerst duidelijkheid van Kos over de brief van GroenLinks.

VVD-fractievoorzitter Paul Laudy: “Kennelijk wil GroenLinks niet meer, maar dat moeten ze vanavond dan maar aangeven.”

Advertentie

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×