PvdA en Cu willen duidelijkheid over OV-chippoortjes Leiden CS

De ChristenUnie en Partij van de Arbeid willen van het college duidelijkheid over de OV-chippoortjes op Leiden Centraal. In oktober 2008 is tijdens een bijeenkomst met het NS-management, ProRail, de gemeenteraad, het College en de architect van het station gesproken over de toekomst van de poortjes die al een aantal jaar werkeloos in de stationshal staan. Een aantal Raadsleden maakte zich zorgen over de doorloopfunctie van de hal voor niet-treinreizigers, de toegankelijkheid voor minder validen en de brandveiligheid. Deze zorgen werden onderstreept door de architect. Tijdens die bewuste bijeenkomst is volgens de CU en PvdA afgesproken dat toenmalig wethouder Steegh, de NS en ProRail opnieuw onderzoek zouden doen naar de plaats waar de poortjes geplaatst zouden moeten worden. Ook zouden ze onderzoeken of de aanwezigheid van chippoortjes op Leiden Centraal wel ruimtelijk haalbaar is.

Sinds die afspraak hebben de partijen niets meer over dat onderzoek en de uitkomsten ervan vernomen. Wel ontdekten ze deze week dat de poortjes voorzien zijn van nog niet werkende deurtjes. Dat lijkt te wijzen op voortgang van het proces. De CU en PvdA vragen het college nu om meer duidelijkheid over de situatie.

Advertentie

Leiden stationspoortjes


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×