Leidse ondernemers hopen op RGL door Breestraat

Het rapport van de commissie Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leiden (HOVL), ook wel bekend als de Commissie Staal, naar de naamgever Boele Staal, lijkt het RGL-debat in Leiden weer helemaal opengebroken te hebben. De ene na de andere partij in de stad komt sinds gisteren opnieuw met voorkeursvarianten naar buiten. Vandaag sluit Ondernemersvereniging bv.leiden.nl zich daarbij aan met een pleidooi voor het Breestraat-tracé. De bv.leiden laat weten erg verheugd te zijn met de conclusie van de Commissie Staal. “De optie om de RGL over bestaand spoor te laten rijden is naar onze mening niet wenselijk omdat hiermee de grootste meerwaarde (hoogwaardige bereikbaarheid van de binnenstad  van de RGL) de nek wordt omgedraaid. Beide binnenstadvarianten worden door ons ondersteund met een lichte voorkeur voor de Breestraat,” aldus voorzitter Arjen Vels.

De bv.leiden rekent erop dat het advies om de aanleg van de RGL doorgang te laten vinden de verhoudingen met de regio en Provincie Zuid-Holland sterk zal verbeteren. Vels: “Wij zien het maken van een MER als een voordeel om niet later in de procedure tegen weerstand aan te lopen.”

Advertentie

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×