Tram en trein samen op baanvak naar Leiden

Zowel de RijnGouwelijn als de NS kunnen vier keer per uur in beide richtingen gebruik maken van het baanvak Alphen aan den Rijn – Leiden Lammenschans. Dat is de conclusie die NS en provincie trekken nadat zij de mogelijkheden hebben onderzocht. “De NS kan vier keer per uur gaan rijden als de capaciteit van het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Woerden wordt vergroot,” dat schrijft de provincie op haar website.

Belangrijk uitgangspunt daarbij is volgens de twee partijen een robuuste dienstregeling voor zowel de NS op de lijn Leiden-Utrecht als voor de RijnGouwelijn op de lijn Gouda, Alphen aan den Rijn, Leiden en verder naar de kust.

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×