D66: "Leidse coffeeshops sluiten onaanvaardbaar"

D66 Leiden vindt het voorstel van kabinet Rutte om 350 meter afstand tussen coffeeshops en scholen te houden onaanvaardbaar. “Als basis- en middelbare scholen in dit plan worden meegenomen zal er in Leiden geen coffeeshop overblijven met als gevolg illegaliteit, criminaliteit en overlast. Pure symboolpolitiek”, noemt raadslid Elze ’t Hart het. “Scholieren zullen niet minder drugs gaan gebruiken door een afstandscriterium van 350 meter. Door toepassing van het Leidse Model en de strenge controle op de coffeeshops is er ook nauwelijks overlast.”

Door het sluiten van coffeeshops zal de vraag naar softdrugs volgens D66 niet verminderen. “De straathandel zal door de sluiting terugkomen en alleen criminelen zullen daarvan profiteren. De gemeente kan hierdoor niet meer controleren welke drugs aan wie verkocht worden, waardoor ook de drugsoverlast en de gezondheid van mensen in het geding komen.”

Leiden Coffeeshop


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×