Portaal vrolijkt Zeeheldenbuurt op

8

Woningcorporatie Portaal krijgt van de gemeente toestemming om op een vijftal plekken in de met sloop bedreigde Zeeheldenbuurt frames op te hangen waar kindertekeningen in komen te hangen. Op verschillende gevels verschijnen binnenkort grote spandoeken met tekeningen van kinderen uit de wijk. Of daarvoor de spandoeken van buurtbewoners moeten wijken is niet bekend.

Delen

8 reacties

 1. Helen-Leiden op

  ja natuurlijk verdwijnen dan de spandoeken van de bewoners.Portaal is niet voor niks de slechtste wbv van nederland geworden,zij hebben geen sociaal ”gezicht”.

 2. Wolfgang Debussy op

  Een nieuw toppunt van het cynisme en de arrogantie van projectontwikkelaar Portaal: misbruik van kindertekeningen om sloopplannen te maskeren.

 3. In plaats van betaalbare woningen opknappen stopt Portaal het geld van haar huurders liever in een fietspad door volkstuinencomplex Ons Buiten. Een half miljoen euro in een totaal overbodig en ongewenst fietspad. Schande!

 4. Cor Arnoldus op

  Ik wil een paar misverstanden uit de wereld helpen. Wij als buurtvereniging Zeeheldenbuurt willen de buurt opvrolijken, Portaal steunt welliswaar gedeeltelijk dit plan. Maar het is een plan van de buurtver. nadat 1.5 jaar geleden evt. sloop plannen bekend gemaakt werden. De doeken zijn in samenwerking met een kunstenaarsgroep en buurtver. opgesteld. En samen met bewoners uitgewerkt.net zoals de andere projecten zoals plantenbakken en muur schilderingen. De vergunning voor het ophangen heeft alleen schandalig lang geduurt, anders hadden zij afgelopen zomer al gehangen om de muren op te vrolijken. Dus Portaal heeft hier niets mee te maken, behalve dat sommige doeken op Portaal woningen komen te hangen, waar wij hun toestemming voor nodig hadden. Wij willen hiermee laten zien dat wij een gezellige buurt zijn en ons niet laten weerhouden om onze buurt gewoon vrolijk te maken,en te houden ondanks alle heil die boven ons hoofd hangt. De Zeehelden buurt is hiervan op de hoogte gebracht. via een kunstproject boekje en onze website. zie http://www.zeeheldenbuurtleiden.nl

  Cor Arnoldus
  voorzitter Buurtver. Zeeheldenbuurt

 5. sommige van die linksche mensjes uit het actiewezen wanen zich kennelijk nog in de DDR waar bijkans elke straat volhing met partijleuzen. Zeer vermakelijk altijd dit soort kansloos gekwaak van de partij van Maorijnissen waar de tijd gewoon nog stil staat.

 6. Piet Pekelharing op

  "de DDR waar bijkans elke straat volhing met partijleuzen".

  Wat zijn wij toch blij met dat wij in Nederland leven en niet in een geleide staatseconomie met centrale planning. Want wat is het hier en nu toch veel beter! Als ik mij in de omgeving van de Beestenmarkt begeef, zie ik tenminste nog uitsluitend reclameborden van hamburger-, patat- en shoarmatenten.

 7. Christoffel Klap op

  Ik snap de argwaan van de eerste reageerders wat betreft de plannen van Portaal. Ik heb daar zelf natuurlijk een andere mening over. Ik wil graagdie schrijvers uitnodigen voor een lunch om onze plannen te bespreken.

  Met vriendelijke groet
  Christoffel Klap
  Directeur Portaal
  christoffel.klap@portaal.nl

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline