Middelstegracht kansrijke optie voor vrijplaats

Als het bestuur van de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg en de gemeente niet tot elkaar komen over de aanschaf van het rijtje vervallen panden aan het Vrouwenkerkhof, lijkt de kans reeel dat de gemeente een pand aan de Middelstegracht als alternatief aanbied. Na een serie taxaties van de pandjes aan het Vrouwenkerkhof ligt er nu een finale prijs van 325.000 euro op tafel. Daarnaast moet de SVK nog een miljoen investeren om de panden te restaureren. Dat is enkele tonnen meer dan de vrijplaats kan betalen. Op verzoek van de SP onderzoekt het college nu of een leeg- en vrijstaand pand aan de Middelstegracht een geschikt alternatief kan zijn. Wethouder van Woensel liet woensdag weten dat dat een kansrijke optie lijkt te zijn. Onder welke voorwaarden de vrijplaats naar dat pand zou kunnen is nog niet bekend.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×