10 miljoen voor nieuwe Vijf Meihal en nieuw Vijf Meibad

In 2016 sport en beweegt 75% van de Leidenaren. Dat is één van de doelstellingen in de nieuwe sportnota “Verleiden tot Bewegen”. Met de 30 miljoen euro die hiervoor door de gemeente beschikbaar wordt gesteld wordt onder andere voor 10 miljoen euro een nieuwe Vijf Meihal en een nieuw Vijf Meibad gebouwd.

Melle Tuik in gesprek met sportwethouder Frank de Wit in het Sleutelstadprogramma Nieuws071.

Wethouder Frank de Wit (D66): “Met ruim 30 miljoen euro kunnen we de komende jaren veel doen voor de sport en de sportaccommodaties in Leiden. En dat is belangrijk, want sporten en bewegen is goed voor de gezondheid, bevordert de sociale samenhang en is bovendien erg leuk. Dáárom hebben we als doel gesteld dat in 2016 75% van de Leidenaren is gaan sporten. Het woord is nu aan sportverenigingen. In de inspraakperiode kunnen zij én andere betrokkenen hun mening over Verleiden tot bewegen geven”.

Leiden Sport Topsporthal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×