Een schematisch overizcht van de wijk. De verschillende kleuren staan voor sloop, renovatie of kluswoningen.

Deel Zeeheldenbuurt vanaf 2017 gesloopt

Een flink deel van de bewoners van de Zeeheldenburt moet vanaf 2017 verhuizen. Portaal heeft vanmiddag de nieuwe toekomstplannen voor de buurt gepresenteerd. In 2018 gaat een deel van de woningen in de Van Speykstraat, de Evertsenstraat en de Zijlsingel (lichtblauw) tegen de vlakte om laats te maken voor nieuwbouw. Een jaar later volgen huizenblokken in een ander deel van de Van Speykstraat en de Trompstraat (donkerblauw). De woningen maken plaats voor apartementen en eengezinswoningen.

Het grootste deel van de wijk wordt vanaf 2014 gerenoveerd (paars). Tenminste, als de bewoners met de plannen instemmen. Het gaat daarbij om de Munnikenstraat, de Oosterstraat, de Trompstraat, een deel van de Van Speykstraat en de Kortenaerstraat.

Alle woningen aan de De Ruijterstraat en het eerste deel van de Evertsenstraat worden door Portaal bestempeld als ‘Koop-kluswoningen’ (oranje). Bewoners moeten verhuizen of hun huurwoning kopen en zelf opknappen.

Voor de woningen die worden opgeknapt, geldt dat ze onder andere goed worden geïsoleerd. Ze moeten na renovatie weer 20 jaar meekunnen. Huurders gaan 50 tot 90 euro per maand meer huur betalen, maar mogen er ook voor kiezen om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de wijk.

De plannen hebben betrekking op alle 364 huurwoningen die Portaal in de wijk heeft. Het conceptplan is opgesteld in samenwerking met de Bewonerscommissie de Zeehelden. De komende tijd gaat Portaal het draagvlak onder alle huurders peilen. Uitgangspunt voor Portaal is dat iedereen die dat wil in de wijk kan blijven wonen.

Advertentie

Leiden zeeheldensloop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×