Vertraging nieuwbouw Lakenplein werkt door in Zeeheldenbuurt

De vertraging die woningcorporatie Portaal oploopt op het Lakenplein als gevolg van lopende bezwaarprocedures tegen de nieuwbouw daar heeft ook flinke gevolgen voor de planning in de Zeeheldenbuurt.

2016-06-07 15.58.57
Lakenplein

“Veel bewoners van de Zeeheldenbuurt gaan naar het Lakenplein en we willen waar mogelijk voorkomen dat mensen twee keer moeten verhuizen. Daarom stemmen we de planning van de sloop- en nieuwbouwprojecten aan de Zijlsingel, de Evertsenstraat en de Van Speijkstraat af op de planning van het Lakenplein. Dat laat Corinne den Ouden van Portaal weten. “Hoeveel vertraging er wordt opgelopen, is nog onduidelijk. We hopen daar snel uitsluitsel over te kunnen geven”.

Oosterhof

De herontwikkeling van het hoefijzervormige woonblok aan de Oosterstraat, de Evertsenstraat en de Van Speijkstraat is ook vertraagd. De woningen zouden eind maart gesloopt worden, maar daarvan is nog geen sprake. Volgens Den Ouden start die langverwachte sloop in elk geval voor de zomer. Eind deze maand dient Portaal de bouwaanvraag in voor de nieuwbouw op die plek. Dat project, de Oosterhof, bestaat uit 36 seniorenwoningen. Hoe die eruit gaan zien wordt nu pas na de zomervakantieperiode bekend. Dan wil Portaal de definitieve plannen aan de buurt presenteren. Eerder was het de bedoeling om die al afgelopen januari klaar te hebben.

Onderhoud

Het onderhoud in de wijk verloopt volgens Portaal wel voorspoedig. Eind maart zijn de werkzaamheden gestart aan woningen in een deel van de Evertsenstraat. Momenteel worden woningen in de De Ruijterstraat en de Trompstraat aangepakt. Daarna volgt de Kortenaerstraat.

Dolfijn

Het blok met de gebouwen van het gesloten buurthuis ’t Schippertje en de voormalige basisschool De Dolfijn is in eigendom van de gemeente die daar momenteel plannen voor ontwikkeld. Wel grenst er aan dat gebied een rijtje huurwoningen in de Evertsenstraat. Die worden op termijn wel gesloopt, maar Portaal wacht daar nog mee tot ook de rest van het blok herontwikkeld wordt. Tot die tijd mogen de tijdelijke huurders er blijven wonen.

Leiden Politiek Zeeheldenbuurt zeeheldensloop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×