Burgemeester Lenferink wil nieuwe regels voor coffeeshops in Leiden

4

Coffeeshops in Leiden zouden voortaan om 17.00 uur open moeten gaan in plaats van 16:00 uur. Dat wil althans de Leidse burgemeester Lenferink. Ook wil hij af van de regel dat een coffeeshop niet binnen een straal van 350 meter van een school mag zitten. Om te voorkomen dat de naar schoolgaande jeugd gemakkelijk aan softdrugs kan komen zou de verkoop een uur later moeten beginnen. Burgemeester Lenferink ziet een pasjessysteem niet zitten omdat Leiden geen last zou hebben van drugstoerisme.

Delen

4 reacties

  1. Daan Sloos op

    Nu maar afwachten of de minister dat ook een goed idee vind. Ik hoop van niet. We zullen hem eens raadplegen.

  2. Tja, maar als je de regels op de schop neemt, kan het natuurlijk ook anders uitpakken. Bijvoorbeeld een situatie net als in Den Haag (geen restrictie op verkooptijden).

    De logica van Lenferink volgend zouden de Leidse shops in elk geval tot 23 uur door de week open mogen en op zaterdag en zondag bijvoorbeeld al vanaf 10 uur.

  3. Prima dit. Dan heb ik strak vooral tevreden leerlingen. En als er examens in aantocht zijn zetten ze wel een kraakje. Dat hebben ze wél geleerd.

  4. Ruud Breedveld op

    Alle coffeeshops sluiten is een beter idee denk ik, " waar niet is verliest de keizer zijn recht"? en zeker niet in de buurt van scholen!!!

Over de auteur

Je bent nu offline