Leidse raad wil legale wietteelt

Een meerderheid in de Leidse gemeenteraad steunt een voorstel van GroenLinks om minister Opstelten te vragen om gecontroleerde wietteelt toe te staan. Dat bleek gisteren tijdens de bespreking van een inventarisatie naar de mogelijkheden voor regulering van wietteelt die burgemeester Lenferink eerder dit jaar op verzoek van GroenLinks opstelde. Op dit moment zijn er 18 gemeenten in Nederland die een soortgelijk verzoek bij de minister hebben neergelegd. Leiden sluit zich daar nu dus bij aan. VVD, CDA en Leefbaar Leiden voelen niets voor de legelisering.

Audiofragment: Joost Hartlief van GroenLinks en burgemeester Lenferink over het gecontroleerd telen van wiet.

Burgemeester Lenferink voelt wel iets voor de legalisering. Het telen van wiet voor de Leidse coffeeshops ziet hij niet zozeer als een gemeentelijke taak, maar als de minister het goed vindt, zouden coffeeshops bijvoorbeeld hun eigen wiet kunnen gaan verbouwen. Het steekt Lenferink vooral dat ondernemers die van de gemeente een vergunning hebben voor het exploiteren van een coffeeshop door de huidige wet- en regelgeving zijn gedwongen om zaken te doen met zware criminelen.

Leiden Coffeeshop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×