Veel nieuwelingen op D66-lijst

Vanochtend berichtte Sleutelstad dat de kandidaten voor de D66-verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart hun voorlopige positie te horen hadden gekregen. Na een dag onderzoek is een aanzienlijk deel van de lijst bekend. Na de lijsttrekker, Robert Strijk, worden de plekken 2 en 3 ingenomen door nieuwelingen Piet Sebrechts en Galith Mol. Sebrechts is specialist in gereguleerde markten en Mol is actief als co├Ârdinator onderwijs bij het Leidse COC. Plaats 4 wordt ingenomen door het zittende raadslid Jeffrey van Haaster, gevolgd door campagneleider Lodi van Brussel op 5. Ex-raadslid en Engelsdocente Anneloes Wassenaar staat voorlopig op plaats 6, en raadslid Marc Gaulard op 7.  Nummer 8 wordt ingenomen door nieuwkomer Fleur Spijker en boegbeeld Aad van der Luit moet het doen met de 9e plaats.

De zittende raadsleden Timo Gubbens, Peter Bootsma, Eric Krijgsman, Farokh Tahmasian, Vahit K├Âroglu en duoraadslid Annemieke Strijers staan niet in de top 10. Gubbens staat op 19, bij de rest van de kandidaten is nog niks bekend. Fractievoorzitter Mark Koek en Sabine Verschoor staan helemaal niet op de lijst, maar dat is uit vrije wil.

De combinatie Piet Sebrechts en Fleur Spijker is opvallend, omdat deze met elkaar getrouwd zijn. In de periode 2002-2006 zat er ook al een getrouwd stel in de raad voor D66: Arjen Stoffels en Anneloes Wassenaar, die nu dus ook weer op de lijst staat.

Vanaf komende maandag mogen de leden van D66-Leiden zich uitspreken over de lijst. Hierin kunnen kandidaten nog plaatsen opschuiven.

De voorlopige lijst:

1. Robert Strijk
2. Piet Sebrechts
3. Galith Mol
4. Jeffrey van Haaster
5. Lodi van Brussel
6. Anneloes Wassenaar 
7. Marc Gaulard
8. Fleur Spijker
9. Aad van der Luit
 

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×