In Jamaica lijken ze de Sint inmiddels ook te omarmen.

Leefbaar Leiden wil Pikzwarte Pieten

Leefbaar Leiden wil dat het College van Burgemeester en Wethouders garandeert dat in Leiden tot in lengte van dagen het Sinterklaasfeest gevierd wordt. Inclusief Pikzwarte Pieten. Ook het gouden kruis op de mijter van de goedheiligman moet een vaste waarde blijven.

Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden stelt geschrokken te zijn van de uitspraak van VN-onderzoeker Verene Shepherd: “Deze van oorsprong Jamaicaanse bepleit het afschaffen van een oerhollandse traditie. Dit is de zoveelste gerichte aanval op onze prachtige Nederlandse cultuur”.

Sloos ontleende zijn vragen aan een soortgelijk setje dat de PVV Den Haag stelde aan het college daar. Hij en de zijnen staan overigens bepaald niet alleen in hun zorgen. Een Pietitie op Facebook werd binnen 24 uur al ruim 685.000 ‘geliked’ terwijl de Petitie zelf ook al meer dan 117.000 keer is ondertekend.

Leiden Zwarte Piet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×