Quintus Bakhuys zit met Willem de Gelder in de studio in Rondom de Raad. Rechts zit Hans van Dalen van de peiling-site LeidenKiest.nl. (Foto: Chris de Waard).

Libertarische Partij neemt deel aan verkiezingen Leiden en Oegstgeest

De Libertarische Partij gaat in Leiden en Oegstgeest deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Dat vertelde de voorzitter van de Leidse afdeling van de partij, Quintus Bakhuys, zojuist in Rondom de Raad. Bakhuys zal waarschijnlijk de lijsttrekker zijn in Leiden. In Oegstgeest zal Lukas Teijema de lijst aanvoeren. De Libertarische Partij wil zo weinig mogelijk inmenging van overheden in het leven van mensen. Hierin zijn ze qua persoonlijke vrijheid liberaler dan D66 en qua economische vrijheid liberaler dan de VVD, aldus Bakhuys.

Audiofragment: Beluister hier de live interviews uit de eerste aflevering van Rondom de Raad.

Verder waren in deze eerste uitzending van het programma over de Leidse gemeentepolitiek ook D66-raadslid Aad van der Luit te gast en Luck van Leeuwen, secretaris van de Jonge Democraten Leiden – Haaglanden e.o. Met hen spraken we over de D66-lijst. De JD hoopt dat D66 kiezers in maart massaal op de laaggeplaatste studenten stemmen, zodat die met voorkeurstemmen alsnog in de raad komen.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×