Lijst SP Leiden bekend: mix van oud en nieuw

Met een ruime meerderheid van de stemmen heeft de ledenvergadering van de Leidse SP afgelopen avond de kandidatenlijst vastgesteld voor de raadsverkiezingen van 19 maart 2014. Als lijsttrekker werd Roos van Gelderen gekozen. Dat was al eerder bekend gemaakt, maar de leden hebben daar nu mee ingestemd. Van Gelderen is momenteel wethouder voor Jeugd, Zorg en Welzijn en is door een VPRO-programma geroemd als één van de beste bestuurders van Nederland.

Audiofragment: “Roos van Gelderen is trots op de lijst die de leden van de SP Leiden deze week vaststelden“.

Op plek 2 staat zittend raadslid Julian van der Kraats, op 3 duoraadslid Han Dirks. De eerste nieuwkomer is Alexandra Schoenmaker-van den Berg, secretaris van volkstuinvereniging Ons Buiten. Na Alexandra staan de nieuwkomers Ries van Walraven, een lerares Nederlands voor buitenlanders, en Natalie Wanga, sociaal ondernemer en vrijwilliger bij tal van organisaties. Antoine Theeuwen en Eva de Bakker willen zelf graag alleen terugkeren in een nieuwe raad als de SP een grote zege behaalt, en staan daarom op plaatsen 7 en 8. Raadslid Louk Rademaker stopt na 8 jaar omdat hij voor zijn werk uit Leiden zal vertrekken.

Lijsttrekker Roos van Gelderen: “Ik ben trots op deze lijst en de steun van onze leden. Het thema van de verkiezingen zal zorg en welzijn worden, en veel van onze topkandidaten hebben daar ervaring mee. We zullen daarom laten zien dat de zorg in Leiden veel socialer kan, ondanks de bezuinigingen van Rutte en Samsom.”

De SP is tot nu toe de enige Leidse partij met een vrouwelijke lijsttrekker. Bovendien is bij de eerste tien kandidaten de helft vrouw. De lijst wordt geduwd door Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt en oud-Tweede Kamerlid Fenna Vergeer-Mudde.

De volledige lijst:

1. Roos van Gelderen
2. Julian van der Kraats
3. Han Dirks
4. Alexandra Schoenmaker
5. Ries van Walraven
6. Natalie Wanga
7. Antoine Theeuwen
8. Eva de Bakker
9. Jasper Maassen
10. Ruben Verhasselt
11. Louk Rademaker
12. Paul Day
13. Mark Lievisse Adriaanse
14. Bart van der Steen
15. Erwin Tak
16. Inez Staarink
17. Sietse van den Berg
18. Maaike Kluit
19. Dirk van den Berg
20. Martine Marijt-Mergler
21. Sander Zwart
22. Lucie Pufkus
23. Alberto Jubitana
24. Mirjam Kervers
25. Sander Sauvé
26. Hans de Koomen
27. Jan van der Heiden
28. Yvonne Geers
29. Inti Pelupessy
30. Antoinette van Roijen
31. Paul Ulenbelt
32. Fenna Vergeer

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×