Oud-raadslid Yvonne van Delft keert vrijwel zeker terug in de Leidse raad. Ze staat op plek 2 op de kandidatenlijst van GroenLinks. (Foto: Facebook).

Yvonne van Delft terug in de Leidse raad

GroenLinks in Leiden is zo duurzaam. De partij recycled zelfs raadsleden. Eind van de week of in het weekeinde maakt GroenLinks de concept kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Op plek 2 staat Yvonne van Delft. Van Delft zat eerder voor GroenLinks Leiden in de raad in de periode 2002-2004. Ze verliet de raad toen halverwege de rit omdat ze bij de gemeente Delft aan de slag ging als raadsgriffier.

De top van de lijst bij GroenLinks wordt verder aangevoerd door bekende namen. Op plek 1 staat fractievoorzitter Pieter Kos, op 3 staat St├ęphanie Bakker en op 4 Walter van Peijpe. Naar verluidt staat huidig duoraadslid Joost Hartlief op de 5e plaats. Op 27 november stellen de leden de definitieve lijst vast.

Van de zittende raadsleden staat alleen Jan Thijs Leeuwrik Nieborg niet meer op de lijst. Hij heeft zich niet bij de kandidatencommissie gemeld.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×