Voor raadslid Walter van Peijpe verliep de avond heel anders dan verwacht. Op de conceptlijst stond hij nog op een vierde plek, maar de leden zetten vanavond een aantal nieuwkomers en duoraadsleden op hogere plekken. Van Peijpe eindigde uiteindelijk op plek 8. Verrassend. De kandidaatstellingscommissie prees de manier waarop Van Peijpe zich de afgelopen jaren heeft gemanifesteerd als raadslid.

GroenLinks: Ashley North nieuw binnen op 3, Van Peijpe op 8

Op de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks is vanavond de lijst vastgesteld. Bovenaan staat fractievoorzitter Pieter Kos, op 2 staat raadslid Stéphanie Bakker en op de derde plaats staat nieuweling Ashley North. North was tot voor kort voorzitter van DWARS, de landelijke jongerenorganisatie van GroenLinks. Duoraadslid Jos Olsthoorn is op 4 gezet. Op 5 staat ex-raadslid Yvonne van Delft (2002-2004), die naar verluidt graag wethouder wil worden. Een opvallende afwezige in de top-5 is raadslid Walter van Peijpe. Die eindigde uiteindelijk op plek 8. “Ik zeg het maar eerlijk: Kut #8”, aldus het teleurgestelde raadslid.

De rest van de top 10 bij GroenLinks ziet er als volgt uit: op 6 duoraadslid Joost Hartlief, op 7 staat campagneleider Eline Levering, op 8 dus Walter van Peijpe, op 9 duoraadslid Robbert van Heuven. Op plek 10 staat Alida Bos.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×